Auto reparatie

Wij als kwaliteitsgarage in de regio Gouda repareren en onderhouden alle merken en typen auto’s. Voor een kleine auto reparatie of een grote complexe auto reparatie kunt u ons terecht. Ook voor het onderzoeken en verhelpen van storingen, voordelig auto onderhoud en APK keuring kunt u bij ons terecht.  

Denkt u dat er iets niet in orde is met uw auto?. Hoort u bijvoorbeeld een geluid dat niet thuis hoort in uw auto of merkt u iets aan het rijgedrag van de auto of  het vermogen van de motor. Twijfel dan niet langer, bel ons en vraag om advies. In de regel kunt u dezelfde dag even langsrijden om het een en ander te bordelen of direct te repareren. Lukt dit niet direct, dan zoeken wij samen met u naar een oplossing om u toch mobiel te houden.

 

Auto banden

Zijn de (winter) auto banden van uw auto versleten of lek? Bij Garage Boumy te Gouda leveren en monteren wij nieuwe zomer auto banden of winter auto banden tegen concurrerende prijzen. Vraag vrijblijvend een offerte.

Is uw band lek gegaan door een spijker o.i.d. dan kunnen wij de auto band meestal repareren. Bel dan even op en wij proberen u dezelfde dag nog te helpen. Koopt u de auto banden bij ons dan krijgt u op de meeste merken banden 20% korting.

Winter auto banden

Winter auto banden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar bij lagere temperaturen en op droge wegen geniet u van de voordelen. Daarom is het voor uw eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren in winterse omstandigheden.
We adviseren vroegtijdig uw winter auto banden te bestellen en te monteren. Veelal vanaf Oktober heeft u al baat bij winter auto banden, onder de 7 graden is aanbevolen. Daarbij bent u dan gegarandeerd dat de winter auto banden leverbaar zijn. Bandenfabrikanten produceren veelal in de zomer de gehele voorraad. Daardoor kan het zijn dat winter auto banden in december of januari al uitverkocht zijn.  

 

Winterbanden verplicht?

In Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk is het verplicht om met de juiste auto banden te rijden. Dat betekent winter auto banden in de winter. Het niet hebben van winter banden weegt bij een ongeluk zwaar mee in de schuldvraag. In Oostenrijk moeten de autobanden minimaal 4 mm profiel hebben.
In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht. Maar hinderlijk rijden door slechte autobanden is strafbaar en ook hier word bij een ongeluk de schuld vaak gelegd bij de chauffeur die zonder winter auto banden rijdt.

 

Profilering

De profieldiepte is van groot belang bij o.a. regen. Tussen de 2,5mm en 1,6mm zal u in ieder geval het advies krijgen om de band te vervangen. Onder de 1.6mm is het volgens de APK normering afkeur voor deze band.

 

Banden balanceren

Hebt u last van trillingen aan uw stuur of dashboard?
In de meeste gevallen komt dit omdat uw banden niet goed gebalanceerd zijn. Banden balanceren is erg belangrijk voor uw auto en rijplezier. Als u zomaar blijft doorrijden veroorzaakt dit onnodige en ongelijke slijtage aan uw autobanden en stuurdelen. Bij een lagere snelheid kan uw auto langzaam heen en weer gaan. Ook raakt u eerder vermoeid tijdens het autorijden. Dit is niet alleen gevaarlijk voor u, maar voor alle bestuurders. Het is dus erg belangrijk dat u uw banden tijdig laat balanceren.

 

Wat is banden balanceren? 
Bij banden balanceren wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld over uw banden. De banden worden over de hele omtrek even zwaar gemaakt. Dit voorkomt dat uw auto gaat trillen bij hogere snelheden. Banden balanceren voorkomt niet alleen trilling bij hoge snelheden, ook bij lage snelheden heeft dit voordelen. Als u banden niet goed gebalanceerd zijn kunt uw auto langzaam heen een weer gaan terwijl u uw stuur recht houdt. Banden balanceren gebeurd door middel van elektronische apparatuur en natuurlijk met onze vakkennis. Onze monteurs balanceren uw banden standaard wanneer deze voor het eerst gemonteerd worden en na een reparatie van de autoband. Naast deze momenten is het erg belangrijk dat u de staat van uw banden goed in de gaten houd. Een goede conditie van de banden is een erg belangrijk onderdeel van uw veiligheid in het verkeer.

 

Verschil tussen banden balanceren en uitlijnen
Banden balanceren en banden uitlijnen wordt nog wel eens met elkaar verward. Bij het balanceren van uw banden wordt ervoor gezorgd dat uw autobanden zonder trillingen ronddraaien. Bij het uitlijnen van uw autobanden wordt ervoor gezorgd dat de stand van uw autobanden weer in de juiste positie worden bijgesteld voor de optimale wegligging. Banden balanceren en banden uitlijnen heeft allebei te maken met de conditie van uw banden, maar is niet hetzelfde.

 

Hebt u last van trillingen en wilt u optimaal rijplezier?

Onze monteurs bij garage Boumy dragen graag een steentje bij aan uw veiligheid en rijplezier.