APK Keuring

APK keuring is een belangrijke en wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Dit is een keuring op de minimale eisen waaraan een auto moet voldoen.

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar als er werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden om uw auto aan de wettelijke eisen van de APK te laten voldoen, dan wordt u hierover altijd vooraf geïnformeerd. Wij repareren of vervangen nooit iets zonder u medeweten en vooraf verkregen toestemming.

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

Benzine auto : Vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna twee jaar later. Vanaf dat moment ieder jaar. Diesel of LPG: Drie jaar na de eerste toelating op de weg. Vanaf dat moment ieder jaar. Ook kunt u het keuringsrapport raadplegen of kijken op de site van de RDW.

 

Wat hebben wij nodig voor een APK keuring?

Uw voertuig en uw bijbehorende kentekenbewijs indien het een CD,GN of BN kenteken heeft.

 

Kan ik mijn auto ook eerder laten keuren?

Ja, binnen twee maanden voor de vervaldatum van uw keuringsrapport kunt u uw voertuig al laten keuren.
Maar u mag natuurlijk de APK ten alle tijden laten uitvoeren.

 

Regelmatige controle en onderhoud van de auto

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw auto blijven dus belangrijk.

TIP!

Als u de APK combineert met een Grote onderhoudsbeurt dan is de APK zelfs GRATIS!